Liczba postów: 207
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Czulu napisał(a):Dokladnie tak. Kryterium Idioty pozwala (w kontrolowanych warunkach) wskazac co do sekundy moment powstania zycia ludzkiego, Twoje - nie.
Co dso sekundy możesz określić moment zapłodnienia?Ciekawe.Zazwyczaj trudno określić dzień.
Katecheta w przerwach obmacuje chłopców skrycie
W pierwszą komunię trzeba pipić należycie.
Liczba postów: 97
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
idiota napisał(a):niechże moderacja wyjebie cztery ostatnie posty bo s. znowu zaczyna "dyskutować"!
plis!
Nie wzywaj moderacji na pomoc jak w głowie masz mało.
Najpierw liźnij tyć filozofii a potem zacznij pisać 'w duchu
filozofii' czy jak tam to ująłeś.
Do szkoły marsz!
mięso pożera mięso a potem je wydala[url="http://salydus.wordpress.com/"]
[/url]
Liczba postów: 524
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
maharet napisał(a):Czulu napisał:
Dokladnie tak. Kryterium Idioty pozwala (w kontrolowanych warunkach) wskazac co do sekundy moment powstania zycia ludzkiego, Twoje - nie.
Co dso sekundy możesz określić moment zapłodnienia?Ciekawe.Zazwyczaj trudno określić dzień.
Mowie przeciez ze w kontrolowanych warunkach. A w Twoim przypadku, nawet gdyby ten plod chodowac na szalce petriego, to choc bedzie mozliwe wskazanie momentu w ktorym pien mozgu na pewno nie funkcjonuje (np wtedy gdy caly plod to 4 komorki) i momentu w ktorym z pewnoscia funkcjonuje (np po 5 miesiacach od zaplodnienia), pomiedzy nimi rozposcierac sie bedzie "pole nieostrosci" wyniakajace po prostu z tego ze tak na prawde nie da sie ustalic od ilu komorek nerwowych nalezy przyjac istnienie w plodzie pnia mozgu.
"Najwyższym tryumfem rozumu jest zwątpienie w swoją własną słuszność." - Miguel de Unamuno
Liczba postów: 7,522
Liczba wątków: 305
Reputacja:
1
salydus, takis pewien swojej "wyzszosci filozoficznej" nad Idiota ?  No to musze Cie uprzedzic, ze moze byc Ci ciezko. O ile Twoja samoocena nie sprowadza sie do "ja jestem filozofem, a reszta do szkoly".
Null pointer exception
Liczba postów: 16,443
Liczba wątków: 93
Reputacja:
39
ależ ten pan jest mądrzejszy niż ktokolwiek!
widzi boga.
ja już się nauczyłem że jak ktoś widzi boga to siły na niego nie ma.
na swej stronce pisze:
TEORIA PRAWDY(!!!)
rośnie nowy Tarski... :lol2:
tylko nie wiem czy semantyczna czy syntaktyczna ta jego teoria...
a i nie widziałem zdania ""śnieg jest biały" wtw. śnieg jest biały" a bez tego o dobrą teorię prawdy trudno...
Reputacja:
0
Athei Overlord napisał(a):salydus, takis pewien swojej "wyzszosci filozoficznej" nad Idiota ? No to musze Cie uprzedzic, ze moze byc Ci ciezko. O ile Twoja samoocena nie sprowadza sie do "ja jestem filozofem, a reszta do szkoly".
To 'ładne' ma mnie wzruszyć? Mam sobie wydrukować i powiesić na ścianie?
Chyba zapominasz, że dla osób niezależnie myślących dyplomy, papierki, certyfikaty nie robią wrażenia.
Inaczej musiałbym paść na kolana przed niejakim Giertychem Ojcem, bo ten ma tytuł profesorski...
Poraża kogoś jego profesorski tytuł, bo mnie nie
[/url]
Reputacja:
39
Athei...
proszę
błagam
wnioskuję i wnoszę
temat jest ważny i bardzo delikatny
więc po co go zaśmiecać jakimś pseudomądrym bełkotem...
UUUUUUUSUŃ OFFTOPA PLIZ!
(gdzieś przesadź do pozostałych, śmietnika, na księżyc... coś!)
Reputacja:
1
salydus mnie owszem. Bo jesli zdobyl go uczciwie, to wlozyl w to wysilek intelektualny i posiada wiedze z okreslonej dziedziny na wysokim poziomie, czego przykladowo ja nie posiadam. Zatem jego tytul profesorki szanuje, co nie znaczy, ze szanuje pana Giertycha.
A tzw "samodzielne myslenie" to popularny ostatnio frazes, ktorym obrzucaja sie oponenci z wielu stron, zarzucajac sobie "sterowalnosc" i brak samodzielnosci w analizie rzeczywistosci.
Null pointer exception
Reputacja:
0
Athei Overlord napisał(a):salydus mnie owszem. Bo jesli zdobyl go uczciwie, to wlozyl w to wysilek intelektualny i posiada wiedze z okreslonej dziedziny na wysokim poziomie, czego przykladowo ja nie posiadam. Zatem jego tytul profesorki szanuje, co nie znaczy, ze szanuje pana Giertycha.
I jego mądrości, które głosi - też? Czy tytuł sobie, a głowa Giertycha Ojca sobie?
Tylko głupcy szanują kogoś za tytuł. Jeśli za tytułem nie idzie mądrość (przyczepisz się do tego wyrażenia?) to jest on tyle warty.
A tzw "samodzielne myslenie" to popularny ostatnio frazes, ktorym obrzucaja sie oponenci z wielu stron, zarzucajac sobie "sterowalnosc" i brak samodzielnosci w analizie rzeczywistosci.
No tak jak by pasowało? Własna opinia - też źle.
[/url]
Reputacja:
1
Nie, w zadnym razie nie zle. Tylko nie trzeba tego ubierac w ideologie. I bedzie wszystko w porzadku.
A Idiote sugeruje blizej poznac wedle wypowiedzi, moze sie okazac, ze akurat sie z nim zgodzisz w wielu kwestiach
Null pointer exception
Liczba postów: 222
Reputacja:
0
Sądzę że semantyka nie powinna być stawiana na pierwszym miejscu przy omawianiu tak ważnej sprawy jak aborcja. Nie jest ważne jak nazwiemy embrion, ważne jest to kiedy przyznamy mu prawa ludzkie. Do tej pory w dyskusji pominięto bardzo ważną sprawę. Otóż mózg nie jest gwarantem człowieczeństwa bo bez odpowiedniego wychowania psychika człowieka nie jest "ludzka". Czy więc nawet narodzone dziecko można nazwać "człowiekiem"? Jestem bardzo ciekawy waszych opinii na ten temat.
Jeżeli kapitalizm nie jest zdolny do spełnienia żądań, nieuchronnie wypływających ze zrodzonych przezeń plag, niech ginie. Lew Trocki
Reputacja:
39
raven napisał(a):ważne jest to kiedy przyznamy mu prawa ludzkie. ludzie mają obowiązki a nie prawa...
możesz mieć przywileje bo jesteś człowiekiem z podgrupy X ale nie dlatego że po prostu należysz do klasy ludzi.
raven napisał(a):Czy więc nawet narodzone dziecko można nazwać "człowiekiem"? ekwiwokujesz po pojęciu "człowiek"
raz (na początku) człowiek to po prostu przedstawiciel gatunku homo sapiens sapiens a dalej to ci chyba idzie o jakąś osobowość (człowieczeństwo) czy coś takiego...
Reputacja:
0
idiota
Cytat:ludzie mają obowiązki a nie prawa...
możesz mieć przywileje bo jesteś człowiekiem z podgrupy X ale nie dlatego że po prostu należysz do klasy ludzi
Powiedzmy prawo do życia.
Cytat:raz (na początku) człowiek to po prostu przedstawiciel gatunku homo sapiens sapiens a dalej to ci chyba idzie o jakąś osobowość (człowieczeństwo)
Dokładnie, skoro rozumiesz właściwie to chyba nie ma problemu?
Jeżeli kapitalizm nie jest zdolny do spełnienia żądań, nieuchronnie wypływających ze zrodzonych przezeń plag, niech ginie. Lew Trocki
Reputacja:
39
no właśnie, problemu nie ma!
albo jest ale trochę inny.
Liczba postów: 775
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
idiota napisał(a):ludzie mają obowiązki a nie prawa...
a prawa człowieka to tylko inna nazwa obowiązków względem innych?co tTy piszasz?
Reputacja:
39
prawa człowieka to kompletny kretynizm ale to nie na temat.
Reputacja:
0
Tak sobie czekam i czekam aż ktoś rozwinie wątek mojego postu, a tu nic. Temat się urwał. Może jednak ktoś się skusi?
Reputacja:
39
enough offtopics.
ten jest (albo ja bym chciał żeby był.... :roll: )
o tej jednej jedynej sprawie.
a pozatem, jak już założysz nowy temat, to zdefiniuj człowieczeństwo jak naj ściślej umiesz bo to ważna rzecz (wcale nie po to żebym miał co rozbierać i cię atakować, ale dlatego że to bardzo ważne o czym konkretnie mówisz - ja mie wiem czy chcę w takiej metafizycznej dyskusji uczestniczyć, słabym z metafizyki <z fizyki tyż>).
Reputacja:
0
idiota
Cytat:a pozatem, jak już założysz nowy temat, to zdefiniuj człowieczeństwo jak naj ściślej umiesz bo to ważna rzecz
Problem w tym że nie umiem. We wcześniejszych postach zawarłem kilka swoich przemyśleń licząc na to że ktoś ten temat rozwinie i pozwoli mi spojrzeć na sprawę z nowej perspektywy.
Liczba postów: 1,448
Liczba wątków: 5
Cytat:zarodek, embrion, zool. organizm ludzki lub zwierzęcy rozwijający się z zapłodnionego jaja (u niektórych zwierząt niższych z niezapłodnionego), w okresie do wyklucia się z jaja lub porodu.
Skąd to jest ? Też kolejny poroniony wynalazek ze słownika j. pol. PWN ? Człowiek nie jest zwierzęciem ? Wg kogo ? Kreacjonistów ?
|